Cumartesi, Ocak 14, 2006

İŞTE ANTI-AGING DETOX DIYETİ REÇETELERİ

Yeni yılda Detox diyetiyle gençleşin
2006 yılının ilk ayında kendinizde büyük bir değişiklik yapmaya ne dersiniz? Uzun süredir hazımsızlık çekiyor, yemekten sonra üzerinizde bir ağırlık mı hissediyorsunuz? O halde beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmenin zamanı geldi. Ünlü diyetisyen Michael Van Straten'in hazırladığı 'Detox Diyeti Tarifleri'yle canlanacaksınız
Maydanoz çayı
Maydanoz idrar söktürücü özelliğe sahip bir bitkidir. Aynı zamanda A ve C vitaminleri bakımından da zengindir. Yüksek miktarda demir içerir. Cilde çok faydalıdır. Her sabah bir bardak maydanoz çayı ile vücudunuzu toksin maddelerden arındırabilirsiniz.
TARİFİ:
Bir kapta iki yemek kaşığı ince doğranmış maydanozu ve 500 ml suyu kaynatın. Kaynattıktan sonra , buzdolabında soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.

Kivi ve ananas suyu
Bir kivi, portakala oranla C vitamini bakımından hastalıklara karşı, iki kat daha faydalıdır. Avokadoya oranla E vitamini bakımından da cilde iki kat daha yararlıdır. Ayrıca kalori olarak bu iki meyveden de 50 kalori daha azdır. Ananas ise sindirime yardımcı olur.
TARİFİ:
İKİ KİŞİLİK
* 4 adet kivi soyulmuş

* 1 adet ananas Her iki meyveyi de meyve suyu sıkacağında sıkın.

Portakal suyu ve badem şurubu
Badem vücuttaki yağ seviyesini dengeler, hücre zarlarını güçlendirir. Cilde de çok faydalıdır. Portakal ise çok zengin bir C vitamini kaynağıdır.
TARİFİ:
İKİ KİŞİLİK
* 4 büyük portakal

* 4 çay kaşığı soyulmuş badem

Havuç ve kırmızı lahana salatası
Bu lezzetli salata ile toksinlerden kurtulacak, enerjinizi artıracak, hastalıklara karşı güçleneceksiniz. Ayrıca havuç ve kırmızı lahana salatası cilde de çok faydalıdır.
TARİFİ:
İKİ KİŞİLİK

* 2 büyük rendelenmiş havuç

* Yarım kırmızı lahana iyice yıkanmış, ince kıyılmış

* 2 soyulmuş rendelenmiş elma

* 1 tatlı kırmızı biber

* 4 adet domates

* 10 adet turp dörde bölünmüş

* 2 adet doğranmış kereviz

* 2 çay kaşığı ayçiçek yağı

* 6 yemek kaşığı zeytinyağı

* Yarım bardak limon suyu

Havuç, elma ve pancar suyu
Doğal şeker içeren pancar kökü tam bir enerji kaynağıdır. Havuç ise içerdiği zengin A vitamini sayesinde cilde çok faydalıdır.
TARİFİ:
İKİ KİŞİLİK


* 3 adet yıkanmış kabuğu doğranmış havuç

* 2 adet elma

* 2 küçük pancar kökü Tüm bu malzemeleri blendıra koyup karıştırın.

Tarçın ve kuru meyveli yulaf lapası
Yulaf kan şekerinizin sabit tutulmasına yardımcı olur, kuru meyveler zengin birer antioksidan kaynadığır.
TARİFİ:
İKİ KİŞİLİK

* İki fincan yulaf lapası

* İki fincan yarım yağlı süt

* İki fincan su

* 150 gr kuru meyve

* 2 çay kaşığı tarçın
Yulafı, suyu ve sütü bir küçük kapta beş dakika boyunca kaynatın. Yulaf pişince, içine kuru meyve ve tarçını ilave edin. Servis ederken de üzerine biraz tarçın serpin.

Ton balıklı yeşil makarna
Makarna 3-4 saat kendinizi enerjik hissetmenizi sağlar, ton balığı ise içerdiği faydalı yağlarla zihninize iyi gelir, cildinizi nemlendirir.
TARİFİ:
DÖRT KİŞİLİK

* 450 gr ıspanaklı makarna

* 2 yemek kaşığı zeytinyağı

* 4 büyük soğan doğranmış

* 400 gr ton balığı

* 4 büyük domates doğranmış

Müsli
Müsli özellikle kahvaltı ve brunch için en uygun öğünlerden birisidir çünkü kan şekerinizi saatlerde belli bir seviyede tutmayı sağlar. Bu sayede öğle vakitlerinde karnınızda açlıktan kazınma hissi yaşamazsınız.
TARİFİ:
BİR KİŞİLİK

* Bir kase az yağlı, az tuzlu şekersiz müsli

* Bir fincan elma suyu

* Bir fincan taze yoğurt
Bir kase müslinin içine elma suyunu dökün, daha sonra yoğurdu ilave edip karıştırın ve bütün gece buzdolabında beklettikten sonra kahvaltıda tüketin.

Limonlu içecek
Sağlıklı bir cilt için vücut bolca A vitaminine ihtiyaç duyar, A vitamini açısından oldukça zengin olan havuç bu açıdan çok faydalıdır. Turp ise karaciğer fonksiyonlarınızı düzenler. Tarifteki sıralamanın ilk dördünü karıştırın, daha sonra limon suyunu ve suyu karışıma ekleyin.
TARİFİ:
BİR KİŞİLİK


* 1 büyük havuç kabuğu doğranmış

* 10 adet doğranmış turp

* 1 adet elma

* 1 adet pancar

* 2 adet limon suyu

* 300 ml su

3 Comments:

Unknown said...

Doğru burdaki yazan çoğu şey. Ben A grubuyumn yinede listeye uymak istmem brokoliyi, ç.ok yeidm şimdi nefret ediyorum soyayı sevmiyorum.ç. et ağırlık yapıyor ekmek şişkinlik yapıyor yiyince kilo yapıyor en iyisi yememek :)) oldumu

HULYA said...

Sevgili Dali'cim,
Ayda ya da yılda bir detox diyeti yapın diyor uzmanlar. Ben bir kaç kere denedim ama sonra yarım kaldı. Yine de belki diyetimin ilerleyen safhalarında denerim. Brokoliyi ben de fazla sevmiyorum ama salatası çok güzel oluyor. Ege bölgesinde bol miktarda var. Soyaya bir aralar takmıştım hatta uzun bir süre soya sosu ve soya filizlerini soframdan eksik etmedim. Tabii ben onları çin böreği veya çin makarnasına karıştırarak yedim:-) Ete zaten bayılırım biliyorsun ama ekmeği ben de pek özlemiyorum.

Adsız said...

Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I have
really enjoyed surfing around your blog posts. In any case I'll be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!
Check out my web page :: 21 Day Sugar Detox Scam