Cuma, Mart 06, 2009

AHMET MARANKI'NIN SOGAN SUYU KURU

Bu aralar diyet yapmaya ara verdiğim için yeni yazı ekleyemedim pek.Fakat ne zaman tvyi açsam karşımda Ahmet Maranki ve onun sağlıklı zayıflama ve sağlıklı yaşamla ilgili bilgiler verdiği programlar var.Sitemde de en çok yorum alan yazım LAHANA ÇORBASI DİYETİ 'yle ilgili yazı oluyor.Ben de nacizane Ahmet Maranki'nin zayıflama önerilerinden bir kısmını sizlerle paylaşmaya karar verdim.İnşallah işinize yarar.

Ahmet MARANKİ Zayıflamak İçin Soğan Suyu Kürü

Prof. Dr. Ahmet Maranki, zayıflamak için soğan suyu kürü öneriyor. Özellikler diyebetliler( şeker hastaları) için ve kilo fazlası olanlar için faydalı Maranki soğan kürü tarifi:
Maranki Soğan Kürü Nasıl Yapılır?
1 adet kuru soğan, kabuğuyla ve kökleriyle birlikte güzelce yıkanır.
Sonra sirkeli suda bekletilir.
1 bardak kadar suda 3 taşım kaynatın.
Maranki Soğan Kürü yapılışı sırasında dikkat etmeniz gereken şey, soğanın kabuğunu soymayın ve soğanın köklerini püsküllerini kesmeyin. Bu soğan suyu kürü hiçbir yan etkisi olmadığı için büyük küçük herkes tarafından içilebilir.
Maranki soğan kürü, kandaki şeker oranını dengeler, fazla kilosu olanlara faydalıdır. Bir bardak soğan suyunun içine çeyrek limon suyu sıkılarak da içilebilir.

Soğan SUYU KÜRÜ :
Soğan, çok besleyicidir , doğal bir antibiyotiktir. Ayrıca, soğan suyu iyi bir idrar söktürücüdür… Soğan suyunun zayıflamaya yardımcı olduğu ise pek bilinen bir şey değil. Zayıflamayı sağlayan, soğanın idrar söktürücü olması. Zayıflamak isteyenler için soğan suyu daha doğrusu soğan çorbası ile zayıflama tarifi ise şöyle:
Soğan Suyu Kürü İçin GEREKLİ MALZEMELER :
* 6 adet soğan,
* yarımşar kilodan iki çeşit sebze

* yağsız et suyu
* Limon, baharat
Soğan Suyu Çorbasının HAZIRLANIŞI nasıldır?
Bütün malzemeleri çorba şeklinde pişirin. Soğan çorbası yapılırken kesinlikle YAĞ kullanmayın.

SOĞAN ÇORBASI DİYETİNİN UYGULAMA ŞEKLİ
Sabah: 50 gr. beyaz peynir, çay (şekersiz)
1. gün öğle-akşam: Sınırsız meyve + soğan suyu çorbası
2. gün öğle-akşam: Sınırsız et + soğan suyu çorbası
3. gün öğle-akşam: Pirinç lapası, meyve (muz, üzüm hariç) +soğan suyu çorbası

1 Comment:

Adsız said...

BENDE BU DIYETE BASLAMAK ISTIYORUM ACABA KESIN SONUC VERIYOR MU .YENI DOGUM YAPTIM ESKISI GIBI OLMAK ISTIYORUM.20 KILOM VAR BU KILOYU VEREBILIRMIYIM LUTFEN BANA YARDIMCI OLUN.