Cuma, Kasım 10, 2006

ÖZLÜYORUZ...

Kurtuluş savaşının mimarı ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 68. yılında saygıyla anıyoruz...
İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu “ben” kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur! (1933’teki bir konuşmasından...)

Bugün evimde olduğum halde saat 9'u 5 geçe kalkıp saygı duruşunda bulundum ve sanki atamızı yeni kaybetmiş gibi gözlerim yaşla doldu.Atamızın yanında Dolmabahçe sarayında nöbet tutan mehmetçik de gözyaşlarına hakim olamıyordu ve bütün kameralar onun gözyaşlarına zoom yapmıştı.Keşke yılda bir kere hatırlamasak onu ve görev yapar gibi değil gerçekten içimizden gelerek hissederek onu ansak.
Rahat uyu Atam gittikçe azalsa da hala cumhuriyetine sahip çıkanlar var...

1 Comment:

Unknown said...

Hi..hulya i want to tell my e-mail jeab_neny@hotmail you add me in your MSN but next month i will go home maybe i can't online long time but i will back agian i hope we can talk!!!

love you
jeab