Cuma, Kasım 03, 2006

KISACA(!) HAFTANIN ÖZETİ...

denizkizi ortumCanlarım ne kadar kızsanız haklısınız.Çarşamba günü eşim işe dönünce hemen yazılarıma döneceğime dair söz vermiştim ama anca cuma günü fırsat bulabiliyorum.Bu arada neler yaptığımı anlatayım da neden fırsat bulamadığımı anlayın.Çarşamba günü niyetim evde oturup evdeki işlerimi tamamlamak ve yazılarımı yazmaktı.Daha çayımı yeni demlemiştim ki ablam aradı ve Üçkuyulardaki Çarşamba pazarına gitmemizi önerdi.Biraz mırın kırından sonra hadi gideyim dedim.Neyse önce ablama gittim ordan kızımn okuluna uğradıktan sonra henüz dinlenemeden (buralara yürüyerek gitmiştim) hemen ablam ve bir arkadaş daha pazara yürüdük.Bir sürü ıvır zıvır aldım birden bire elim doldu.Sonra tekrar ablamın evine gitmeyi (yokuş yukarı yürüyecektik çünkü) gözüm yemedi ve oradan dolmuşa binip eve geldim.
sevimli anahtarliklarimHemen aldıklarımı açıp (koltuklar için polar örtü de almıştım) evdekilere gelince süpriz olsun diye serdim.Kızıma da köpekli anahtarlık almıştım(Kendime de).Sonra yemek hazırlamaya durdum daha yemekleri yeni bitirmiş ortalığı topluyordum ki babası kızını alıp gelmiş.Servisle gelse bir saaat daha geç gelecekti.Sonra yemeğimizi yemiş çayımızı içiyorduk ki eltim eşimi aradı ve eşim araya gitti.Sonra bir baktım yeğenini alıp gelmiş.Kızımın da Türkçe yazılısı vardı bu arada ben ona soru hazırlamış onları çözdürüyordum.gün öylece geçti tek satır yazamadım tabii...Perşembe sabahı kızımı yolculadıktan sonra acele acele kahvaltıyı yapıp yeğenle birlikte ablamla buluşmak için Perşembe pazarının yolunu tuttuk.
koltuk ortum ve yastiklarim
Buradan otobüsle 45 dk kadar sürüyor.Merve(Eşimin yeğeninin adı) Hatay pazarına ilk kez geliyordu ve çok beğendi (Daha önce Kayseri'deydiler tayinleri buraya çıktı).İki gün üstüste pazara gelmek benim için biraz yorucuydu aslında ama kızcağız çok merak ediyordu.Kızıma ve oğluma eşortman takım , eve tül örtüler(Biri Barbie'liydi)kızıma toka, oğluma çorap,dün pazradan aldığım iki hint işi yastığa iki kardeş, renkli çamaşırlar vb. aldım.Merve de çok güzel bir eşortman altı aldı.Ablam fazla bir şey almadı.Bu arada 9 eylül'den bir sınıf arkadaşım arayarak okulu mahkemeye vermek istediklerini benim katılıp katılmayacağımı sordu.Pazardan sonra önce kızımın okuluna sonra da ablamın evine gittik.Orada mikrodalgada meyvalı kek denedim.Çok güzel oldu , sadece 9 dkda yumuşacık lezzetli bir kek oldu.Çayla birlikte yedik.Sonra eşim aradı bizi oradan çünkü yürüyecek hiç halim kalmamaıştı.Eve gelip apar topar yemek hazırladım ve kızımın matematik yazılısı için soru hazırladım.bugün sabah kalktığım zman hafif bir kırıklığım vardı ve banyo yapıp biraz uzandım.Yataktan kalkmayı bir türlü canım istemedi ama sonunda kalkıp yemeğimi pişirken bir taraftan da yazımı yazayım dedim.barbie ortum
Bu arada geçen sene öğretmenlik yaptığım okuldaki öğretmen arkadaşlardan biri beni aradı.Başka bir yerde işe girmiş ve diyetisyen olarak birinin fikirlerine ihtiyacı varmış.Ben yardımcı olabilirmiyim diye sordu.Sonra da telefonu patronuna verdi.Kadın şu anda kaç kilosunuz diye sordu ilk olarak söylemeye utandım.Kaç kilo kaybettiğimi sordu buraya gelin görüşelim dedi.Teli kapattıktan sonra uzun zamandır yapmadığım bir şeyi yapıp gidip tartıldım.Sonuç hüsran tabii.Pazartesinden itibaren diyete yeniden başlıyorum inşallah neler yediğimi buralara yazmaya çalışacağım.Kaç kilo olduğumu da o gün açıklayacağım.Desteklerinizi bekliyorum.

4 Comments:

Nilay said...

Hulyacim, hadi hayirlisi yarin basliyorsun. Buraya yaz yediklerini ve yaptigin egzersizleri. Kilonu da merak ediyorum. Aldiklarin cok cici, gule gule kullanin.
Opuyorum

renkler said...

Selam,

Kaç kilosun, probleminin ciddiyeti ne bilmiyorum ama diyete başlaman iyi olmuş. ben de geçen hafta başladım. 56 kiloluk ince bir bayanken 2 kilo zarfında 70 kiloya çıktım! aslında son bir aya kadar 65 kilo ile 63 kilo arasındaydım ama Ramazan ve bayramda abartmışım! Bir haftada 2 kilo verdim. ve hedefim 56 kilo. Ama ilk etapta 65- sonra 63 ve 60... Umarım başarırız...

HULYA said...

Nilay'cığım,
Kışın diyet yapmak benim için oldukça zor olsa da bugün yiyecek miktarımı azaltarak az buçuk başladım.ayrıntıları yarın yazabileceğim çünkü akşamöa misafir gelecekmiş hazırlık yapıyorum.Daha iyileri senin olsun çok teşekkürler :-)

HULYA said...

Sevgili renkler,
öncelikle bloğumu ziyaret ettiğin için teşekkürler.En kısa zamanda iade-i ziyaret yapacağım.Ben bünye itibarıyle çok hızlı kilo alıp çok da hızlı verebilen bir bünyeye sahibim aslında ama tek problem boğazımı tutabilmekte.Yemediğim zaman hemen kilo vermeye başlıyorum.Bir de spor yapabildim mi süreç daha da hızlanıyor aslında.Ah bir de tatlı krizlerim olmasa...