Perşembe, Mart 23, 2006

BU İNŞALLAH SON DİYETİM OLUR!!!

Sevgili dostlarım,
epeyce uzun bir süredir bloğuma yazamadım.Bu arada diyetime devam ediyorum.Kısaca size bu sürede neler yaptığımı anlatayım isterseniz.İlk olarak bir diyetisyene gittim.Orada kilom 86 çıktı ve şok oldum.Bir çok yerimden ölçümler alındı ve vücudumdaki kas-yağ-su oranı ölçüldü.Kan tahlili vb. bir sürü test yapıldı.Yeme alışkanlıklarım öğrenilerek ona göre bir yeme listesi verildi.(Diyet listesi özellikle demedim çünkü diyetisyenim bundan özellikle kaçınıyor.Eğer diyet listesi olarak adlandırırsam buna uymamak için elimden geleni yapacağıma inanıyor çünkü) Günümün ne kadar hareketli geçtiğini öğrenerek ona göre çeşitli hareketler önerildi.mümkün olduğunca buna uymaya çalışıyorum.Her hafta başında kilomu ölçerek bunu bir yere kaydetmemi istedi.Kendisiyle ayda bir görüşeceğiz çünkü.Günde 1 lt su bile içmediğimi keşfederek bana özel bir karışım hazırlayarak bunu mutlaka gün içinde tüketmemi önerdi.Metabolizma düşmanı şok diyetlere asla itibar etmememi ve kilolarımı yavaş yavaş ve kalıcı bir şekilde vermemi hatırlattı.Aslında birçoğu zaten bildiğim şeylerdi ama şimdi kendimi daha bir sorumlu hissediyorum ve daha dikkatli yiyorum.Her gün yediğim şeyler az çok aynı.Çok az şey değişiyor.Arada çok ufak kaçamaklar yapmama bile izin verdi.(1 top diyet dondurma, 1 bardak suyla hazırlanmış sahlep , 1 kare bitter çikolata gibi.)Meseala örnek bir öğün vermem gerekirse:
Her sabah aç karnına oda sıcaklığında su içilecek içine kabuğu ile birlikte kesilmiş bir adet limon atılacak.
Kahvaltı:
1 kepekli simit (veya 2 dilim kepekli ekmek)
1/2 domates ve salatalık
4 adet zeytin
20 gr. krem peynir(beyaz) veya 40 gr.yağsız beyaz peynir veya 20 gr. dil peyniri
1-2 bardak yeşil çay veya limonlu açık normal çay

arada:(açlık hissedilirse)
1 elma veya portakal

Öğlen:
90-100 gr. kadar yağsız kıymadan hazırlanmış köfte
(veya diyet ton balığı-1 küçük kutu+20 gr. light mayonez+domates,salatalık ve yeşil biberle hazırlanmış kepekli sandviç ekmeği içinde sandviç)
2 dilim kepekli tost ekmeği
domates-salatalık-biber
1 su bardağı diyet kola

arada:
meyva(yukardakinin aynı)
veya 1 light kakaolu kek vb.
çay veya az yağsız sütle hazırlanmış nescafe

akşam:
4 kaşık etli veya etsiz çok az yağla hazırlanmış sebze yemeği
2 kaşık pilav veya makarna veya kepek ekmeği
100 gr.yağsız yoğurt

gece:
meyva veya 1 bardak sahlep

Gün boyunca bol bol bitki çayı ve özel karışımlı su.Her gün en az 30-45 dk. hızlı yürüyüş, ilk ay 5-10 dk. kondisyon bisikleti

Özel karışımlı su:
1 lt. su içine 2 adet elma, kabuğu ile dilimlediğiniz 2 limon, 1 adet çubuk tarçın, 2 karanfil , varsa 2 poşet yeşil çay koyarak 5 dk. kaynatıp gün boyunca süzerek içilecek.
Sizlere sonuçları en kısa zamanda yazacağım.
Sağlık ve Sevgiyle kalın.

12 Comments:

tatlıcadı said...

Yeni beslenme alışkanlığına başlamana sevindim (bak bu arada diyet listesi demedim :))
Listeni inceledim süper bir liste sen buna uyarsan çok güzel kilo verip istediğin kiloya inersin bence :))
Haftaya parlayan yıldız sen olabilirsin :)
Kolay gelsin..

sadişş said...

slm hülya abla diyetisyene gitmişsin ne güzel ben gidemedim hala..inşallah başarılı olursun..
özel bi diyetisyene mi gittin yoksa devlet hastanesinemi haber verirsen sevinirim..

tontontombo said...

Hülyacım, sana başarılar.Bunun son diyetin olacağına inanıyorum.Güzel haberlerini bekliyorum.En güzeli bu, kendini kasmadan yavaş yavaş vermek.Sevgileirmle

Burcu said...

tebrikler hülya son dietine başlamışsın(özellikle son diet diyorum bak!)dietin gayet güzel gözüküyor yapılmayacak gibi durmuyor. su fikrini hakkaten bende beğendim biara yapıp ofisime getirmeyi düşünüyorum güzel haberlerini bekliyoruz sewgiler..

SUNSHINE said...

hulyacigim son diyiyetinde basarilar seninde bana daha once dedigin ilk gunler zor geciyor ama zamanla alisiyorsun.

kizini ve cok optum

Adsız said...

Hulyacim, gercekten cok guzel haberler. Bence buna mutlaka uymalisin. Sanirim cok iyi bir diyetisyen bulmussun kendine. Lutfen diyetisyeninin dediklerine uy. Gercekten basaracaksin bu sefer.
Sevgilerimle canim
Nilay

Adsız said...

şükür kavuşturana..
helAL SANA BEN GEÇEN NEYİ FARKETTİM BİLİYOR MUSUN BENİM ASLA BİR LİSTEM OLMADI SÜREKLİ DİYET YAPAN BİRİ OLMAMA RAĞMEN HİÇ BİR LİSTEYİ TAKİP ETMEMİŞ OLMAM E KADAR İLGİNÇ DEĞİL Mİ???

Adsız said...

BRAVO OLAY BUDUR!!!YAZILAR SENİN OLAYINDAN GEÇTİKTEN SONRA MI YAYINLANIYOR.. BUNU YAYINLAMASAN DA OLUR SADECE EMİN OLAMADIM:)))

Lighter-N said...

Ne zamandır yazmıyordun Hülya...Güzel haberlerle tekrar yazılarını görmek çok güzel...Umarım diyetisyenin iyi motive eden biridir, benimki beni hiç motive edemiyor, hem de her hafta görüştüğümüz halde!O yüzden değiştirmeyi düşünüyorum ben...Umarım son diyetin olur ve başarırsın, kolay gelsin! Bi de bu suyun özelliği neymiş, yağ yakıcı özelliği var mı?

Adsız said...

Neredesin Hulya? Merak ettim. Iyi haberler var mi?
Sevgilerimle

Pinky said...

Merhaba hülya
nasıl bir sonuç aldın uzun zamandır yazmadın merak ettim durumu.Birde bu diyetisyenin izmirin neresinde olduğunu ve ücretini yazar mısın?Umarım iyi haberlerini yakında duyarız.Sevgiler

HULYA said...

Sevgili dostlarım,
yorumlarınız için binlerce teşekkür.Uzun zamandır sizlere iade-i ziyaret yapamadım ama bugün yapmayı düşünüyorum.tek tek yorumlarınıza cevap vermeye çalışayım.
Sevgili tatlıcadı,
haftanın parlayan yıldızı olmama az kaldı sanırım.ama bugünkü yazımda da belirttiğim gibi bunu aylık yapsak daha iyi olur.Bazı haftalar ne yapsak ibre yerinden kıprdamıyor çünkü:-)
Sevgili sadiş,
aramıza dönmene o kadar sevindim ki anlatamam.Diyetisyenle ilgili bilgileri yazımda belirttim.İnşallah yardımcı olur.
Sevgili tontontombo,
Bu son diyetim olsun artık yoksa bütün umudumu yitireceğim zaten.Güzel haberlerimi sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyorum.
Sevgili sasha,
Bu su gerçekten iştah kesiyor.Özellikle tavsiye edrim.Bende şişeye doldurup okula giderken yanıma almayı düşünüyorum.
Sevgili beetlejuice,
Bir süre sonra insan az yemeye başlıyor zaten.Sanırım mide küçülmesi diye birşey gerçekten var.
Sevgili ayışığı,
Artık yavaş yavaş midem bu yeme düzenine alıştı sanırım.Tatlı krizlerim bile oldukça azaldı.En sevdiğim şeyleri bile reddebiliyorum artık.Ben de seni öptüm çocuklarını da:-)
Sevgili Nilay,
Diyetisyenimin dediklerine az çok uymaya çalışıyorum.Aslında bazan listemde yazan şeylerin çoğunu canım istemiyor bile.Haftanın parlayan yıldızlığını her an senin elinden alabilirim bak ona göre:-)
Sevgili kendini kandırma,
Bir listen olunca ona uymak zorunda hissediyorsun kendini.Eğer yoksa fazladan birşeyler yeme ihtimalin oldukça yüksek oluyor.
Sevgili n-lightening,
diyetisyenim oldukça motive edici bence.Kendisi de oldukça zayıf ve hoş bir hanım.Onu görünce insana bir hırs geliyor ve zayıflamak için elinden geleni yapıyorsun.Verdiğim her kilo için beni her ay ödüllendirecekmiş de,ama neyle bunu söylemedi merakla bekliyorum bende.Bu su hem iştah kesiyor hemde yağların yakımını hızlandırıyor.
Sevgili pinky,
Bu konudaki bilgileri bugünkü yazımda belirttim canım.Kendisi Gaziemir'de bulunuyor.İyi haberlerimi yakında duyacaksınız inşallah.