Cuma, Şubat 10, 2006

YİNE YOK YAZILDIM HERHALDE!!!!

Herkese Merhabalar,
Biliyorum yine yok yazıldım birkaç gündür ama şartlar öyle gerektirdi bir türlü fırsat bulamadım.Lahana çorbamı 9ltlik bir düdüklü tencere dolusu pişirdim. Çok duru bişey oldu. Sonra onu robottan geçirerek porsiyonluk miktarlar halinde derin dondurucuya kaldırdım.İlk pişirdiğim gün merak içinde hepimiz denedik.Tadını hiçde kötü bulmadım ben. Kereviz nefis bir koku vermiş. Gerçekten de tok tutuyor üstelik.Onu içince canım başka hiçbirşey istemedi. Artan suyunu da su yerine içmek için bir şişeye doldurarak buzdolabına kaldırdım.Ondan da bir bardak denedim onu da sevdim.Daha önce de soğan çorbası diyeti denemiştim ben.Onun çorbasının tadı daha kötü olduğu halde 1 hafta dayanabilmiştim. Henüz ciddi anlamda başlayamadım diyetine yalnız. Nedenine gelince bugün oruçluyum. Dün de öyleydim. Aşure günü dolayısıyla ablamla iki gündür oruç tuttuk. Orucu da lahana çorbasıyla bozmayı istemedim tabii ki. Başlayınca devam etmek gerekiyor.Ben biraz çay kahve hastasıyım bu diyette onları içemeyecek miyim hiç bilmiyorum.Bilen varsa ve beni bilgilendirirse çok sevineceğim.Pazartesi başmayı gerçekten çok istiyorum.Eğer bir aksilik çıkmazsa ilk gün yediğim herşeyi ve kaç gr veya kilo kaybettiğimi buraya yazmaya çalışacağım.Şimdi iftar için mercimek çorbası, etli nohut ve tavuklu pilav pişiriyorum.Tatlı olarak da aşure yemeyi düşünüyorum.Eh! 1 hafta az yiyeceğim biraz bugün iftarda kendime bakayım bari.
Herkese kolay gelsin:-)

7 Comments:

Unknown said...

canım benim Allah kabul etsin orucunu.. Çok yeme kız ne oluyor öle orucum diye aşure falan. Bende pişirdim lahana çorbası birazdan
püre haline getiricem rondoda.
çay kahve tüketmişitm ben bol miktarda

ZeYNeP said...

hulyacim,
allah kabul etsin, ne guzel yapmissin. Bugun annem ve babamlada konustum onlarda oruclularmis, oruclarini asure ile acacaklarini soylediler.
ellerine saglik.
Lahana corbasini bende cok severek iciyorum, haftaya belki bende yeniden bir lahana corbasi haftasi yapabilirim.
Sevgilerimle.
Zeynep
( vedazamani)

HULYA said...

Sevgili Dali'ciğim,
Amin.Çok yemiyorum napiim bütün gün aç durunca kan şekerim düşüyor tatlı ihtiyacım artıyor.Sütlü nescafe içebilirmiyim light yani yağsız sütle az miktarda olmak koşuluyla?

HULYA said...

Sevgili Zeynep'ciğim,
Sağol canım amin.Annenlerinkini de Allah kabul etsin.Senin lahana çorbası tariflerini de bekliyorum.Hep beraber haftayı lahana çorbası haftası ilan etmeye ne dersin?

Adsız said...

Hülya merhaba, seni linklerime ekledim. Bir de kan gruplarına göre diyet tiplerini de okudum ve aynen katılıyorum, çok doğru.
Sevgilerimle
Nilay

Adsız said...

yorum bırakabiliyor muyuz?
Nilay

HULYA said...

Nilay'ciğım,
hoşgelmişsin, sefalar getirmişsin.Bana görede de doğru o çünkü ben de 0 rh + im ve et yemeden doyduğumu pek anlamıyorum.Kendine iyi bak.Sevgiler:-)