Pazartesi, Şubat 13, 2006

LAHANA DİYETİNDE 1.GÜN:-(

En nihayet bugün lahana çorbası diyetime başladım.Sabahtan beri yediklerim:
2 elma
2 mandalina
5 kase kadar çorba.
Aslında bu sabah biraz keyifsiz kalktım.Midemde çürük yumurta tadı vardı ve çok üşüyordum.Annem midemi üşütmüş olabileceğimi söyledi.Kızımı okula yolladıktan sonra bir süre yattım.Sonra kalkıp çorbamı ısıttım.Benimki biraz kereviz ağırlıklı olmuş herhalde.Bolbol kereviz tadı aldım içerken.Sanırım psikolojik olarak sürekli açlık hissediyorum.Elma yiyince demidem kazınıyor.Portakal yiyeyim arada dedim ama balkonda bırakmıştım herhalde ıslanmış, hepsi de küflenmiş.Elma ve mandalinayla idare edeceğim şimdilik.Aslında burda muzlar bana bakıyor şimdi ama ilk gün muza izin yok.Şimdi gidip bir nescafe içmeyi düşünüyorum.Azıcık da yağsız süt ilave edeceğim.Sütsüz içemiyorum çünkü.Çay içersem midem kazınır diye düşünüyorum.Çorba beni pek tok tutmadı nedense. Bakalım akşama kadar nasıl dayanacağım.Şimdi kızım geldi ve ona birşeyler hazırladım.Henüz kahvemi içmedim ama midem bulanmaya ve başım ağrımaya başladı.bunun diyetle ilgisi olmadığına eminim .Sanırım kızım soğukalgınlığını bana sattı. Bu yazıyı yazarken parmaklarım zor hareket ediyor çünkü buz tutmak üzereler.Halbuki klima sabhtan beri 30 derecede yanıyor ama heyhat! Ben üşüyorum.

11 Comments:

Aysel said...

Hülyacığım ben de üşüttüm galiba. Salya sümük geziyorum fakültede. Başım da ağrıyor her yanım üşümeye başladı. Saat 17.00 daha iki saat dersim var. Gidince yatakta iyice terlemeye çalışacağım. Sana çoooook geçmişler olsun...

Aysel said...

Geçmişler olsun Hülyacığım...

Aysel said...

Yazdığım yorumlar kaydolmuyor, geçmişler olsun canım

balim said...

Lahana corbasi diyetini bende denemistim, butun hafta 300 gram bile vermemistim cok sinirlenmistim. O zamanlar cok spor yapiyordum belki kas oldu vucutumda ondan agir geliyordum her tartildigimda.Umarim sendede ayni etkiyi gostermez, ve verirsin 4-5 kilo. Iyi sanslar ve iyi kilo vermeler :)

Adsız said...

Kendine iyi bak. Sanirim grip olacaksin, sicak icecekler ic. Bu arada sevgililer gunun kutlu olsun, ailenle mutlu ve guzel bir omur gecirmeni diliyorum.
Sevgiler
Nilay

Nilay said...

Hulya, yorumlarimi goremiyorum.
Sevgilerimle
Nilay
Hedefe Az Kaldi

tontontombo said...

Canım geçmiş olsun, inşallah hastalanmazsın.
Lahana çorbası diyeti nasıl gidiyor? Gelişmelerden haberdaret bizi. Sevgilerimle

Adsız said...

Merhaba,
Lahana rejiminiz için kolay gelsin ama; -zannediyorum- 2 şubat'ta yayımlanan yazınızda verdiğiniz ipuçlarındaki bilgilerle , NİÇİN çelişkili davrandığınızı sormak istiyorum.Yani bazı kurallar yazıp-"1000 cal.altındaki rejimlere rağbet etmeyin.vs..."-sonra da "lahana çorbası diyetini yapıyorum,kuralları,vs..." diye yazmak;sizin gibi güzel bir blog'a yakışmadı die düşünüyorum.
Yine de; kilolarla başı dertte olan ve lahana rejimi'ni de yapmış biri olarak(6kg.vermiştm)başarılar dilerim...

peyker

HULYA said...

Canlarım,beni yorumsuz ve yalnız bırakmadığınız için çok teşekkürler hepinize...
sırasıyla yanıtlayayım sizleri,
Sevgili obezanne
,
geçmiş olsun dileklerin için teşekkürler,. Sanırım çok kötü üşütmüşüm. Diyet yaptığım için de bünyem zayıflamış - ben zayıflayacağıma - bu yüzden boğazım çok kötü lenf bezlerim elime bile geliyor değdiğim zaman.
Sevgili banu,
iyidileklrin için çok teşekkürler.Siten bir harika.Özelliklr sevgililer günü hediyelerini bizimle payşatığun için çok teşekkürler.Hepsini güle güle kullan.Sık sık ziyaretini bekliyorum.Bu ilk ziyaretin sanırım.
Sevgili Ari Maya,
sanırım bu diyet bana da yaramadı.Ben de pek kilo veremedim.Yani kimseye tavsiye etmiyorum.Belki hasta olmamın da bunda etkisi olmuştur tabii.
Sevgili sheker'ciğim,sanırım en sonunda metabolizmamı bozmayı ve bağışıklık sistemimi bozmayı başardım.Kilo vermeyi de başarabilseydim daha iyi olurdu tabii.Piyano çalma nasıl gidiyor?İnsanı çok rahatlatan birşey bence devam et.Yakında konserlerine geliriz.Tabii sen önce Türkiye'ye bir turne düzenlersin.Kendine çok iyi bak:-)

HULYA said...

Sevgili NİLAY'CIĞIM, iyi dileklerin için sağol. Senin de sevgililer günün kutlu olsun. Pastandan bende isterim.Çok nefis görünüyor.LAhana çorbası iyice iğrenç göründü gözüme onu gördükten sonra.Canım yorumlar moderated bu yüzden hemen görünmüyor.En kısa zamanda değiştireceğim.Çok arkadaş şikayetçi bundan çünkü.
Sevgili ARZUM'CUĞUM,bol bol adaçayı ve ıhlamur içtim ama boğazım da ağrıyor ve midem de bulanıyor.Sanırım şifayı kaptım:-(
Sevgili tontontombo,ne yazıkki hiç iyi gitmiyor.Çorbayı ne zaman görsem midem bulanmaya başladı şimdi.Halbuki çok severek içiyordum.Sanırım yarıda keseceğim.Beni affedin nolur.Bu tip diyet pek bana göre değil anlaşılan.Ya da hastalığın bir etkisi bu mide bulantısı.

HULYA said...

Sevgili Peyker,
bloğumu takip ettiğin için teşekkür ederim öncelikle.İnşallah yakında senin de bloğunu okumak nasip olur.Verdiğim bilgilere her zaman uyamıyorum.Çünkü herkesin metabolizma hızı farklı olduğu için herkesin uygulayacağı metodlar farklıdır.Ben burada zaman zaman herkesin de faydalanacağı bilgiler yayınlamaya çalışıyorum.ama şahsen ben tecrübelerime dayanarak-doktorlar hiç tavsiye etmese de-1000 kalorinin altında -mesela 800-900 arası-uyguladığım zaman mutlaka hızlı kilo veriyorum.ama pek de tavsiye ettiğimi söyleyemem.Yine de hızla sadece birkaç kilo fazlalaığı olanlar uygulayabilir. Sağlıklı günler yine beklerim:-)