Cuma, Ocak 13, 2006

BİR BAYRAM BÖYLE GEÇTİ...

Dün her zamanki gibi sabah kahvaltısında az yedim ki diyet havasına yavaş yavaş gireyim diye.Sonra ablamlar geldi ,yanlarında da tahsil için Ankara’da bulunan yeğenim Perinur .Bir gecesini bizimle geçirmek için eşyalarıyla birlikte gelmişti.Kilo problemi olmamakla birlikte sürekli diyet yapar.Önceleri hiçbirşey yemekistemedi.Eh! ben de teyzeyim ya, ısrar ettim. Onun sevdiği şeyleri pişirdim.Akşam üstü kızım çok ateşlendi ve dokora gitmek zorunda kaldık. Doktor pek birşey söylemedi ama bir sürü antibiyotik verdi..Onları alıp eve döndük. Zavallı kızım pek birşey yiyemiyordu ama bizim teyze-yeğen iştahımız pek yerindeydi. Yatana kadar ağzımız sürekli işledi. Eretsi gün-yani bugün ikimiz de diyete yeniden başlamaya karar verdik.Sabah onu zorla uyandırdım.Kırk yılda bir geliyor diye eşim bir sürü kahvaltılık, iştah açıcı şeyler almış.Yeğenim ısrarla yemedi ve sadece bir simidin ucunu azıcık kemirmekle yetindi.O yemedikçe biz iştaha gelsin diye anlata anlata yedik.Yani diyet yine gitti.Şimdilik.. .Sonra onu da Formdakal sitesine üye yaparak ideal kilosunu ve ne kadar zamanda verebileceğini hesapladık.Sürekli olarak bana” teyze ne yiyeyim?” ,”Bunun kalorisi kaç?” diye sorup duruyordu.Ben de böylece bu sorulardan kurtulmuş oldum.Bugün fazla kalorili şeyler yememeyi düşünüyorum.2 gündür et yemekten kendimi iyice etobur gibi hissetmeye başladım.Bir filmde görmüştüm; kızın biri sürekli sebze suyu içerek çok kısa bir sürede kilo veriyordu.Acaba bende sebzedaş mı olsam diye düşünüyorum.Sanki sebze yiyincepek doymayacakmışım gibi hissediyorum.Diyet kardeşim Dali’nin dediğine göre bunun kan grubuyla çok ilgisi varmış.Ben O Rh +ve im.Bu yüzden et yemeyi seviyormuşum.Bir ara kan grubuna göre diyet diye birşey okumuştum. Onu da bulursam bu sayfaya koyacağım. Belki bu yolla daha hızlı kilo verebilirim. Hangi diyeti uygulayacağımı bende şaşırmış durumdayım.Kan grubuna göre diyet, karbonhidratla proteini karıştırmama diyeti, kalori hesabına göre diyet!!Hangisi daha iyi deneyerek bulmaktan başka çarem yok gibi gözüküyor.Lütfen önerilerinizi esirgemeyin ben hangisini uygulayayım????

2 Comments:

Unknown said...

kan grubunu hatırlatırım hülyacım sana.. et olmadan doymayan gruptansın.. deneme yanılma yöntemi zor oluyor canım ya insanın motivasyonu kalmıyor.. pinky nin diyetine bir bak istersen öptüm

HULYA said...

Canım sen dedikten sonra daha bir ilgimi çekmeye başladı zaten kan grubum.Kan grubuna göre diyet fena görünmüyor ama pinky'nin diyetine de bakacağım şimdi.Kendine iyi bak.