Salı, Aralık 27, 2005

YENİDEN DİYETE BAŞLADIM BU SEFER ÇOK KARARLIYIM:-)

Pazartesi günü yeni bir diyete başladım .Daha önce yaptığım kalori hesaplı diyetlere benziyor ama bu sefer ben tek tek yediklerimi ajandama kaydedip yorulmuyorum.Besinlerin kalori değerlerini bulacağım diye etrafı alt üst de etmiyorum.Peki ne mi yapıyorum bunun yerine?.Söyleyeyim.http://www.formdakal.com/ sitesine giriyorum.Günlüğüme tıklıyorum ve günlük almam gereken öğünleri ve form puanlarını görüyorum.İstediğim öğünleri istediğim gibi değiştiriyorum.Diyetisyenim beni yanlış girdiğim veya o günlük limitimi aştığım zaman uyarıyor.İstersem light tarifler bölümünden tarif seçip onları da pişirip yiyebiliyorum.Ben çok memnun kaldım bu siteden sizlere de önereyim dedim.Tek yapmanız gereken kilo-boy bilgilerinizi girmek; onlar sizi yönlendiriyor.Bir haftanın sonunda verdiğiniz kiloya bakarak aynı diyete devam edebilir veya yeni bir diyet seçebilirsiniz.Bir haftanın sonunda kaç kilo verdiğimi yine buradan sizlere duyurmaya çalışacağım.
Hepinize sağlıklı günler:-)

4 Comments:

HULYA said...

Sevgili sadiss,
Güzel dileklerin için teşekkürler. Bugün 4.günüm ve halen ısrarla devam ediyorum:-) Daha önce kalori hesabı yaparak her istediğimi az da olsa yiyerek 32 kg dan fazla vermiştim hemde 2-3 ay gibi çok kısa bir sürede. 3 yıl bu kiloyu korudum ama geçen sene biraz kendimi bırakınca tekrar aldım. Şimdi tekrar diyete girdim. Bakalım hadi hayırlısı!

Unknown said...

:) şansın bol olsun hülyacım .dualarım seninle.. Formdakal güzel bir site
diyetisyenin en çok bana sıvı tüketin uyarısı geliyordu içtiğim suları hiç yazmıyordum. 2 gündür bakamadım hiç nete. bugün en sonada seni bıraktım .. iyiyice bakayım sonra mesaimi bitirip gideyim :)
senin tatlılarada bir bakayım zaten canım tatli çekip duruyor kaç günlerdir şeytan diyor git bir kilo karışık üç ondan beş bu8ndan baklava ceviz sarma kuş gözü bilbül yuvası hepsini indir mideye.. ben şeytanma uymayayım dimi eve gidip biraz kuruyemişle avutayım kendimi

HULYA said...

Sağol Dali'cim,
Senin de şansın bol olsun. Bana da aynı uyarı geldi birkaç kere ben de her öğüne 400 ml su ekleyip kurtuldum:-)Artık uyarmıyor. Sorma ben de tatlı krizlerindeyim yine hergün kızıma sabah sanki kendim yiyecekmişim gibi sarelleli ekmek sürüyorum sonra bol bol koklayıp ona yediriyorum. Babam biz küçükken hep şöyle derdi:"Bol bol yiyen bel bel bakar". Şimdi ben de öyle bakiyorum işte.Yılbaşı gecesini atlattım mı tamam.Kendine iyi bak.

HULYA said...

Sagol beetlejuice'cim,
arada beni de sinir etmiyor degil ama napalım katlanıcaz bir kere. Su içmekten anam agladı bu arada ama hala hatunu memnun edemedim. O kadar çay kahve meyva suyu v.b. yazıyorum onları hiç sıvı olarak saymıyor nedense illa su olacak. Ama inat ettim bir kere evlilik yıldönümüme kadar en az 5 kg.(hayal kırıklığına uğramamak için fazla uçmuyorum çünkü yıldönümüm 10 Ocak'ta) vermek istiyorum. İnşallah hepimiz başarırız.