Cumartesi, Aralık 24, 2005

BIRAZ SPOR IYI GELIR!!

Hadi çalıştırın bedeninizi!
Zinde kalmak ve güzel bir vücuda sahip olmak için düzenli egzersiz şart. Bunun için her gün spor salonlarına taşınmanız ve saatlerinizi harcamanız da gerekmiyor. İşte size evinizde kolayca uygulayabileceğiniz bir çalışma programı. Ama sakın unutmayın, çalışmalarınızdan sonuç alabilmek için hareketleri doğru olarak yapmalısınız.
Başlangıç için ikişer kiloluk ağırlıklar kullanmanız yeterli. Öncelikle resimleri dikkatle inceleyin. Nefesinizi hareketlere başlamadan önce alın, hareketi uygularken verin. Her zaman karnınız içerde ve sırtınız dik olsun. Egzersizlerin herbirini 10-15 kere tekrarlayın.
İşte omuz, kol ve sırt gibi üst bedeninizi çalıştıracak egzersizler:
Image hosted by Photobucket.com
01. Omuzlar için:
Ağırlıkları her zaman yere paralel tutun.Kollarınız omuz hizanızı geçmesin.
Image hosted by Photobucket.com
02. Omuzlar için:
Bileklerinizi bükmeyin.Ağırlıkları kaldırırken uzanabildiğiniz kadar yukarı uzanın.

Image hosted by Photobucket.com 03. Omuz ve göğüsler için:
Dirsekleriniz omzunuzla aynı hizada olsun.

Image hosted by Photobucket.com 04. Sırt için:
Gövdeniz bacaklarınızla 90 derecelik açı yapacak şekilde durun.Sırtınız dümdüz olsun.

Image hosted by Photobucket.com 05.Ön kol için:
Kolunuzun omuzdan dirseğe kadar olan bölümünü gövdenize yapışık tutun.

Image hosted by Photobucket.com 06. Ön kol için:
5 numaralı egzersizin hemen hemen aynısı olan bu egzersiz için de aynı uyarı geçerli.


Image hosted by Photobucket.com 07. Arka kol için:
Gövdeniz yere paralel, sırtınız düz, üst kol vücudunuza yapışık olsun.Bu egzersizi önce bir kolunuzla yapıp, sonra diğer kolunuzla tekrarlayınız.
Image hosted by Photobucket.com 08. Bel için:
Kollarınızı aşağı doğru serbest bırakın.Hareketi yaparken eğilebildiğiniz kadar çok eğilin.

Hadi bakalım hepinize kolay gelsin!

2 Comments:

Unknown said...

oy oy oy ooy :) valla hatun güzel çalışıyor. spor yapmıyorum diye içim gidiyor hülya.. yap diyceksin.. ne zsman kilo vermem duraklamaya girdi.. o zaman sporu tramplen gibi kullancam o yüzden yapmıyorum. zor tutuyorum kendimi. yürümeyi hızlı hızlı spordan saymıyorum eşofmanları çekip yürümeyince.
Benimde dambıllarım var. belimin yan taraflarını epey erittim . saat başı sağa sola yüz kere yaylanınca eriyor. Çoğu zaman dambılları elime alıp yürüdüm . :))

HULYA said...

Ben bir ara yemeyi kesmek yerine hergün 1 saat spor yapıyordum. Sonra sporu kestim ama yemeye devam ettim:-) Şimdi hergün yarım saat da olsa hızlı bir şekilde yürümeye çalışıyorum.Hatta geçen gün daha da ileri gidip tam 5dk! kondisyon bisikletine bile bindim. anac o kadar dayanabildim. Eskiden 1 saat boyunca yapardım banamısın bile demezdim ama şimdi yokuş çıkarken bile nefes nefese kalıyorum. Neredeyse her yeni çıkan spor aletini alıp deniyorum. 1 ay aslanlar gibi çalıştıktan sonra bir köşeye atılıyor.Evdeki aletlerle bir spor salonu açabilirim:-)Ama biraz daha kilo verebilirsem daha rahat spor yapabileceğim diye düşünüyorum. Sen ne dersin?