Salı, Kasım 22, 2005

İŞTE NURSELİ İDİZ DİYETİ


Nurseli İdiz sıkı bir diyetle tam 25 kilo zayıfladı. Hedefi dört kilo daha verip 57 kiloya düşmek.
Nurseli İdiz, zayıflamayı kafasına koydu ve önce yaşam biçimini değiştirdi. Zaten doktoru Haluk Saçaklı da onun için diyet programı hazırlarken "diyetin yanı sıra yaşam biçiminde değişiklik" önermişti. "Kilolarımdan kurtulmayı çok istiyordum ve bunu bilinçli bir şekilde yapmak için doktora gittim" diyen İdiz, diyet programının yanı sıra sürekli egzersiz yapmış. Alkollü içkilerden uzak duran Nurseli İdiz doktorunun hazırladığı programı uygulamakta da zorluk çekmemiş. Çünkü diyeti aç kalmasını önlüyormuş.

HER GÜN YÜRÜYOR
Son bir yıldır uyguladığı rejim sayesinde 25 kilo veren, 1.74 santim boyundaki İdiz, "Daha verecek dört kilom var. 57 kiloya indiğimde ideal kiloma kavuşacağım" diyor. Her gün 12 kilometre yürüyor, evde de koşu bandında koşuyor.

Sabahları yatağından kalkıp eşofmanlarını ve spor ayakkabılarını giyerek Arnavutköy'deki evinden Yeniköy'e kadar yürüyen İdiz, bugünlerde dizi çekimleri ve oyunu nedeniyle yalnızca dört kilometre yürüyormuş. Bundan sonrası için de iddialı. Kilosunu muhafaza etmek için hep dikkatli ve özenli davranacakmış.

DOKTORU NE DİYOR?
Bu mucizevi değişimin mimarı Dr. Harun Saçaklı, Nurseli İdiz'in diyet programını hazırlarken öncelikle şişmanlığa etki eden faktörleri hesaplamış. Ve bu faktörleri ortadan kaldırmak için kollar sıvanmış. Dr. Saçaklı, zayıflamak için başvuran herkesin ölçülerini alıyor önce. İdiz'in diyet programını hazırlarken yaptıkları ölçümler şöyle:

- Boy, kilo

- 13 değişik bölgeden çevre ölçümleri

- 10 değişik bölgeden deri altı yağ kalınlıkları ölçümleri

- 8 bölgeden kemik genişlikleri ölçümleri, ideal kilo, sağlık kilosu, yağ oranı, yağsız vücut oranı ve ideal vücut profili tesbiti.

DİYET ASLINDA YAŞAM BİÇİMİ
Doktor Harun Saçaklı, diyete başlamadan önce de sağlık kontrolü için fizyolojik testler yapılmasını öneriyor. Bunlar da şöyle oluyor: İstirahat nabzı, tansiyon ölçümü, kan tahlili, solunum testi. Bu testlere göre de Nurseli İdiz için en uygun beslenme programı hazırlanmış. Dr. Saçaklı, hazırladığı beslenme programının yalnızca diyet amaçlı bir program olmadığını, bir yaşam biçimi olduğunu söylüyor. Eh, İdiz'in iradesi sayesinde de her şey planlandığı gibi yürümüş.

İşte İdiz'in diyeti


UYANINCA
- Bir bardak oda sıcaklığında su

KAHVALTI
- Şekersiz limonlu açık çay

- Bir ince dilim kepek ekmeği

- Bir kibrit kutusu büyüklüğünde yağsız peynir

- Birer adet söğüş domates ve salatalık

- 8 adet siyah ya da yeşil zeytin

KUŞLUK
- Bir porsiyon mevsim meyvesi

- 2 adet grisini ya da bir porsiyon tahıl değişimi

ÖĞLE
- 3 köfte büyüklüğünde yağsız et, köfte, tavuk ya da balık

- 2 ince dilim kepek ekmeği

- 1 su bardağı diyet yoğurt

İKİNDİ
- 1 porsiyon mevsim meyvesi

- 2 adet grisini ya da bir porsiyon tahıl değişimi

AKŞAM
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile haşlanmış bir porsiyon (4 yemek kaşığı) sebze yemeği

- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile hazırlanmış bir buçuk su bardağı markarna ya da pilav 12 yemek kaşığı kurubaklagil

GECE
- 1 su bardağı diyet süt ya da yoğurt

- 1 porsiyon mevsim meyvesi

YATARKEN
- 1 bardak oda sıcaklığında su

0 Comments: